Dingen die ik schrijf.

Lezensvatbaar

Ik was ongeveer 3,5 jaar oud toen mijn zus Charlotte naar groep 3 ging en daar leerde lezen en schrijven. Wij speelden veel samen en mijn zus had meestal de ideeën voor wat we dan speelden. Dat werd al heel gauw heel vaak: Schooltje.

Met haar beste pedagogische kwaliteiten en met het zelfvertrouwen van een Grote Zus leerde Charlotte mij al gauw de eerste letters lezen en overschrijven en het duurde niet lang voor ik mijn eerste woordjes kon lezen, typen en schrijven. Mede door dit allereerste onderwijs kon ik later een klas overslaan en al doorgaan naar groep 3.

Wat ook gebeurde is dat ik al op driejarige leeftijd ontdekte hoeveel de wereld te bieden heeft als je kunt lezen. Ik las altijd alles wat los en vast zat. Boeken waren niet aan te slepen, en bij gebrek daaraan las ik maar handleidingen, ingrediëntenlijstjes, Donald Ducks, wegwijzers en reclamefolders.

Eigenlijk alles wat Lezensvatbaar was.

Dat is ook wat ik nu schrijf. Soms een verhaaltje, soms een gedicht, soms wat flarden van mijn gedachten. Wie weet, zijn mijn woorden voor jou ook lezensvatbaar.

1 reactie

  1. Leo

    Interessant. Zo leer ik je ook vanuit een ander perspectief kennen. Overeenkomst: ik schrijf ook verhaaltjes, over ontmoetingen met mensen vooral. Dat is een onuitputtelijke bron en een inspiratie voor mijn eigen levensgeluk. En daarvan heb ik plenty. Groetjes

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2023 Lezensvatbaar

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑